Vad är Halal ekonomi?

Vad är Halal EKONOMI ? Ordet ‘Halal’ innebär något som är tillåtet inom Islam. En god muslim ska försöka utföra alla sina handlingar som anses vara ‘Halal’ om personen vill glädja sin Herre & lyckas i efterlivet.

När det kommer till ekonomi, handel och investeringar så finns det även detaljerade riktlinjer inom Islam kring dessa. T.ex. så är involvering inom Riba transaktioner förbjudet. Riba i enkla ord kan översättas till ränta men kan inkludera mycket mer.

Islam lägger också mycket vikt på att inte investera inom verksamheter som anses vara skadliga för samhället och miljön. 

Islamisk finansiering ska vara rättvis, öppen och gynna alla involverade.

Leave a Comment

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
en_USEnglish
Scroll to Top